Investering

DSIF investeert maximaal €50.000 in startups opgericht door bachelor-, master- of PhD-studenten van de Universiteit Twente of Saxion, of studenten die maximaal 12 maanden geleden zijn afgestudeerd op een van beide instellingen. We zijn op zoek naar ambitieuze startups die gericht zijn op groei.

Wij richten ons niet op een specifieke sector, wij proberen juist in diverse sectoren te investeren. Wij willen er voor alle studenten ondernemers zijn. Aangezien dit investering is, is de enige vereiste dat de startup ambitieus is, gericht is op groei. Zolang het team van ondernemers sterk is, het product of de dienst veel potentieel heef, en het business model is goed, is DSIF bereid om te faciliteren.

Als je op zoek bent naar een investering, voel je vrij om gewoon contact met ons op te nemen via het formulier onderaan deze pagina.

Any questions?
Contact our Dealflow Director:

Bram ten Bok
bram@dsif.nl
+31 6 48 58 81 09

Converteerbare lening

DSIF investeert via een converteerbare lening, dit is een specifiek type investering. Met een converteerbare lening investeren we eigenlijk niet echt: we kopen namelijk geen aandelen en we worden dus geen aandeelhouder van het bedrijf. In plaats daarvan geven gewoon een lening af die in een bepaalde tijd terugbetaald moet worden, met rente. Waarom dit een converteerbare lening is, komt omdat we de uitstaande lening in aandelen kunnen omzetten. De voorwaarden voor wanneer we de mogelijkheid hebben om te converteren, zoals de rentevoet en andere voorwaarden, worden onderling overeengekomen tijdens het onderhandelingsproces.

Voordelen van het gebruik van een converteerbare lening

Om aandelen in een bedrijf te kopen, moet er een waardering gebruikt worden van het bedrijf. Deze waardering bepaald vervolgens hoeveel een aandeel in het bedrijf waard is. Het waarderen van een bedrijf, net als het waarderen van elk ander product, is geen harde wetenschap. Het is eerder een mening. De ondernemers kunnen hierover een andere mening hebben. Hoe jonger de startup is, hoe moeilijker het is om een ​​goed gefundeerde waardering te geven, aangezien er geen gegevens zijn zoals marktaandeel, jaarlijkse winst of aantal klanten beschikbaar is om de waardering op te baseren. Het uitschrijven van een converteerbare lening geeft ons (en de ondernemers) de kans om de waardering uit te stellen. In eerste instantie zullen we gewoon een € 50.000 lening uitgeven en dat is alles. Alleen als we ervoor kiezen om die schuld om te zetten in aandelen (bijvoorbeeld 3 jaar later), zullen overeen moeten komen hoeveel aandelen er gekocht kunnen worden voor dat bedrag.

In het algemeen helpen converteerbare leningen ons om te investeren in startups die in een zeer vroeg stadium zijn en omgaan met alle onzekerheid die daarbij komt.

 
Klaar voor een investering?

Your Name (required)

Your Email (required)

Upload a 1-pager about your business idea

Your Message